Jämför mäklare

I Stockholm är utbudet av mäklare gigantiskt och att välja rätt inte alltid så enkelt. Hur gör man då för att sålla ner alla alternativen till något hanterbart och slutligen genomföra ett val?

Referenser

Ett sätt att välja som många använder idag är att helt enkelt gå på referenser från vänner och familj. Inte sällan har någon i den närmsta kretsen sålt eller köpt en bostad den senaste tiden och kan då berätta hur de upplevde den inblandade mäklaren. Även om detta kan ge en bra känsla om den inblandade mäklaren så ger denna metoden ett väldigt begränsat urval och kan göra att man missar andra riktiga guldkorn som skulle kunnat ge dig tusentals kronor mer av försäljningen.

Fakta och information

Om man istället vill använda sig av mer konkret information så finns det hjälp att få även där. Självklart kan man själv ringa runt till alla olika mäklare och fråga ut dem gällande all information man behöver. Detta är dock enormt tidskrävande, speciellt i Stockholm där antalet mäklare är så stort. Ett enklare sätt är att istället använda sig av någon av de offerttjänster som finns och på så sätt låta mäklarna själva göra jobbet. För dig så gäller det bara att läsa igenom vad alla de olika mäklarna erbjuder och tar betalt. 

Extratjänster

Glöm inte att kolla vilja extratjänster som mäklaren är van att arbeta med. Det kan vara bra att fråga om det ingår professionell lägenhetsfotografering samt vad de har för vana av lägenhetsstyling.