Renovera inför försäljning

Alla hem kräver en viss nivå av renovering och genom att ta sig an de saker som behöver lite extra kärlek allt eftersom, slipper man stora utgifter och förenklar vid eventuell försäljning. Trotts detta kan det komma oväntade händelser som måste åtgärdas med en rejäl renovering, som vid vattenläckor till exempel.

Genom att hålla koll på lister, tapeter, fönster, golv, trappsteg och ja, kort sagt allt, så kan du upptäcka små saker som måste åtgärdas. Kantstötta lister som bara behöver lite färg är lätta att åtgärda, liksom ett hål i plastmattan, där du kan ringa en mattläggare som kan svetsa hålet och minimera risken för att vatten ska tränga igenom.

Tänker du sälja ditt hem är en översikt och lätt renovering, kanske det enklaste sättet att få ut en extra slant vid försäljningen. Fräsch färg på snickerier som dörrkarmar, golvlister och kantlister runt dörrar och fönster ökar värdet. Liksom att bättra på färgen på väggar som fått lite mycket sol eller kanske blivit rört av många barnhänder till exempel.

Ett slitet golv kan behövas bytas, men med dagens billiga, snygga och enkla klick golv, lägger du enkelt ett nytt golv alldeles själv om du vill. Tänk också på att snygga till emaljen i badkar om det har blivit stött. Det finns färg att köpa som man kan täcka små skador med .